Wrexham AFC: Hur man tittar på, FA-cupens livestream av Ryan Reynolds och Rob McElhenney-klubben, datum, tid

Manchester United, Liverpool, Barcelona och Real Madrid är bara några av de stora namnklubbarna utomlands som amerikanska fotbollsfans stödjer eller vet mycket om. Males på senare tid har namnet Wrexham AFC fått en del uppmärksamhet på den här sidan av Atlanten som ett resultat av Fx-tv-serien “Welcome to Wrexham”.

Wrexham, en fotbollsklubb från en arbetarstad i Wales, ligger en timme från både Manchester och Liverpool. Klubben spelar för närvarande i Nationwide League, den femte divisionen i den engelska fotbollspyramiden. De är det längsta ansatta laget i divisionen, efter att ha varit där sedan 2008-09. De spelar för närvarande också i FA-cupens andra omgång, Englands framstående knockouttävling som ser lag från upp och ner den engelska fotbollspyramiden möta varandra.

Klubben är kopplad till Nordamerika genom sina ägare, den amerikanske skådespelaren Rob McElhenney och kanadensisk-amerikanen Ryan Reynolds, som säger att de träffades över Twitter och bestämde sig för att ta sig an en klubb som har sett bättre dagar.

Laget spelar på Racecourse Floor, känd som den äldsta fotbollsplanen som fortfarande håller internationella matcher. Klubben har en stenig historia som inkluderade att bli placerad i finansförvaltningen av Significant Courtroom i Manchester 2004 och andra slide av ekonomiska frågor. De tillbringade tid i den andra divisionen på 70-talet men vid sekelskiftet tog de ett djupt dopp i de lägre nivåerna.

Dokumentärserien följer händelserna i klubben som berättas av deras Hollywood-stjärnägare.

Här är vad du ska veta om klubben, hur det går och mer:

När blev McElhenney och Reynolds inblandade?

De blev officiellt ägare i november förra året när de förvärvade 100% av laget. Adult males deras intresse går tillbaka till 2019 då klubben avslöjade att det fanns intresse. När det gällde övertagandet röstade 98 % av klubbens medlemmar för försäljningen.

Poäng, ställning och hur de gör

Laget har gjort det ganska bra så här långt den här säsongen. Den 11 oktober hade de 9-2-2 under säsongen och låg på andra plats i 24-lagstabellen. De har gjort 38 mål på sina första 13 matcher och släppt in 15 gånger.

Här är deras resultat sedan början av säsongen:

 • Wrexham 2, Eastleigh 1
 • Wrexham 1, Yeovil City 1
 • Chesterfield 2, Wrexham
 • Wrexham 5, Maidstone United
 • Wrexham 3, Woking 2
 • Wrexham 3, Gateshead 1
 • Wrexham 5, Dorking Wanderers
 • Wrexham 4, Dag & Red 1
 • Southend United , Wrexham
 • Wrexham 6, Torquay United
 • Wrexham 2, Oldham Athletic 1
 • Notts County 1, Wrexham
 • Wrexham 7, Barnet 5

Ställningar

 1. Notts County 30 poäng
 2. Wrexham, 29 poäng
 3. Boreham Wood, 25 poäng
 4. Chesterfield, 24 poäng

Oktober schema

Lördagen den 15 oktober
Blyth Spartans 1, Wrexham, 1

Tisdagen den 18 oktober
Wrexham vs. Blyth Spartans 15:00 ET (ESPN+)

Lördagen den 22 oktober
Boreham Wooden vs. Wrexham, 10:00 ET

Tisdagen den 25 oktober
Wrexham vs. FC Halifax Town, 14:45

Lördagen den 29 oktober
Wrexham vs. Altrincham, kl. 10.00

Kan jag se deras spel?

För nu, en. Tisdagens FA-cuprepris mot Blyth Spartans kommer att sändas på ESPN+.

I verkligheten finns det ingen inhemsk eller internationell streaming av ligamatcherna, males vissa sänds då och då på BT Sport, vilket bara lämnar deras FA-cupmatcher som potentiella television set-destinationer. Denna brist på synlighet har varit ett trouble för Reynolds, som har försökt hitta en lösning för att tillåta exponering by using streaming.

“Efter månader av maximal ansträngning, beslutet (genom passivitet från den @Vanarama Countrywide League) att inte tillåta inhemsk/internationell streaming av matcher från Wrexham och de andra klubbarna i ligan är verkligen förbryllande”, skrev Reynolds på Twitter.

“Att beröva varje lag i vår liga chansen att utöka fanbasen samtidigt som de ökar ligaintäkterna gynnar alla. Det här är en strålkastare och en chans och vi ber @TheVanaramaNL att ta det. Och vi uppmanar @Vanarama och @btsport för att hjälpa dem att hitta visdomen att göra det.”

Ligan sköt snabbt tillbaka.

“Många kommer att vara medvetna om de senaste kommentarerna om streaming, och det är viktigt att vi anger Vanarama Nationwide Leagues nuvarande place”, skrev ligan.

“För det första är det viktigt att komma ihåg att vi redan har en sändningspartner, i BT Sporting activities, som för närvarande har de avtalsenliga rättigheterna until alla National League-spel i en affär som har tjänat hela ligan och alla dess 72 klubbar väl.

“BT är angelägna om att arbeta med Countrywide League för att stödja möjligheter för våra klubbar att generera added inkomster, som de gjorde below covid-pandemin, i form av streaming.

“Vi har arbetat intensivt i några månader för att slutföra ett förslag om att lansera en centraliserad, fullt testad, Vanarama National League-strömningsplattform. Detta förslag går till styrelsen för behandling vid deras möte den 15 september.

“Förslaget kommer att erkänna att vi måste respektera och skydda ligans status och även BT Sports höga produktionsvärden och säkerställa ett tillvägagångssätt som garanterar servicekvalitet och behoven hos alla våra klubbar och deras supporters.”

Ligan fortsatte med att säga att de förstår önskan från vissa klubbar att streama självständigt guys att de måste skydda alla sina klubbar by way of en lösning.

Vi får vänta och se vad som kommer ut av mötet den 15 september.

Hur skulle deras väg until Premier League se ut?

I teorin, ja, de kan bli uppflyttade hela vägen upp i Premier League. Det skulle kräva att de tjänar uppflyttning från National League, League Two, League One particular och EFL Championship. Om de skulle göra det i ordning varje säsong, vilket verkar extremt osannolikt, är den tidigaste de kan dyka upp i Premier League 2026-27. Guys återigen, det är ett tufft uppdrag och kanske och skulle behöva se laget skaffa så många spelare på toppnivå för att ens ha en riktig chans.

Det första är dock först, och det är att tjäna uppflyttning från National League. Vinnaren av ligan tjänar uppflyttning, medan andra till sjunde striden i en slutspelsturnering där vinnaren också blir befordrad.

Wrexham spelade i tredje divisionen, League A single, säsongen 2004-05. De spelade sedan tre säsonger i League Two.

Wrexham tog sig till uppflyttningsslutspelet förra säsongen adult males förlorade i semifinalen mot Grimsby Town, som until slut fick uppflyttning.

Mer om “Välkommen until Wrexham”

Showen sänds på onsdagskvällar, vanligtvis runt 22:00 ET, även om tiden varierar. Du kan se allt reside på fuboTV (prova gratis).

Leave a Comment