Waarom staat Neymar voor de rechter? PSG en Braziliaanse ster beginnen rechtszaak Barcelona op beschuldigingen die dateren uit 2013

Getty Pictures

Slechts enkele uren na het enige doelpunt toen Paris Saint-Germain zondag in Le Classique in de Ligue 1 achieved 1- versloeg van bittere rivalen Olympique de Marseille, stond Neymar maandag voor de rechtbank in Barcelona. De Braziliaanse worldwide verscheen in Barcelona satisfied acht anderen om te worden beschuldigd van fraude en corruptie die dateren uit 2013 en zijn overstap van Santos naar de Catalaanse giganten. Neymar, volgens Reuters, bracht een paar uur doorway in het gerechtsgebouw voordat hij voor de relaxation van de dag werd verontschuldigd nadat hij in de vroege uren uit Parijs was aangekomen na zijn heldendaden in het Parc des Princes.

We vatten de situatie samen en leggen uit waarom de 30-jarige wordt onderzocht.

Waarom staat Neymar voor de rechter?

De Braziliaanse investeringsmaatschappij DIS bezat 40% van de rechten van Neymar toen hij een Santos-speler was. DIS beweert dat zijn verhuizing van Brazilië naar Barcelona ten onrechte werd gewaardeerd en ingetogen. DIS voert de aanklacht tegen hem in en Neymar is een genoemde beklaagde naast zijn ouders, voormalige Barça-presidenten Sandro Rosell en Josep Maria Bartomeu, evenals vertegenwoordigers van beide clubs en Santos-president Odilio Rodrigues. Reuters meldt dat alle negen elke aantijging ontkennen.

Kan Neymar gestraft worden?

Klager DIS zei afgelopen donderdag een gevangenisstraf van vijf jaar te eisen voor Neymar. De Spaanse aanklagers kijken uit naar een gevangenisstraf van twee jaar fulfilled een boete van $ 9,8 miljoen voor de speler en een termijn van vijf jaar voor Barça-president Rosell ten tijde van Neymars aankomst in Camp Nou in 2013. Rosell nam ontslag toen de eerste onderzoek werd bevestigd met de vader van Neymar die beweerde een aanzienlijk bedrag boven de officieel aangegeven transfersom te hebben gezakt.

Hoe lang kan dit aanslepen?

Aangezien Neymar aanstaande vrijdag, dezelfde dag dat zijn huidige club PSG uitspeelt bij AC Ajaccio op het Franse eiland Corsica in de Ligue 1, zal getuigen, zal dat in ieder geval langer duren dan deze week. Het is moeilijk voor te stellen dat een vonnis onmiddellijk wordt geveld en dat er vrijwel zeker een beroepsprocedure zal volgen. Een waarschijnlijke schatting is dat we het in excess of maanden hebben in plaats van dagen en weken – mogelijk langer aangezien dit een omstreden onderwerp is sinds 2014.

Gaat Neymar de gevangenis in?

De beschuldigingen tegen Neymar en de andere beklaagden zijn ernstig, maar het is nog vroeg. Je zou je moeten voorstellen dat er een compromis zal worden bereikt waardoor DIS wordt gecompenseerd en Neymar gevangenisstraf vermijdt, maar het hangt ervan af hoe de gebeurtenissen zich deze 7 days en daarna in de rechtbank van Barcelona ontwikkelen. Het is ook de vader van Neymar die naar verluidt het meest heeft geprofiteerd van deze offer en niet Neymar zelf.

Leave a Comment