PSG vs Marseille livestream: Ligue 1-förutsägelse, TV-kanal, hur man tittar online, tid, nyheter och odds

Paris Saint-Germain tar emot Olympique de Marseille på söndag för den första Classique av Ligue 1-säsongen. Parc des Princes är platsen för det senaste avsnittet av deras bittra rivalitet med Christophe Galtiers män tre poäng före Igor Tudors sida som kommer in i matchen. FC Lorient är inklämd mellan PSG och OM i ställningen medan gästerna vann borta på Sporting CP i mitten av veckan för att öka sina chanser att nå utslagsfasen i UEFA Champions League.

“Spelarna är koncentrerade på Marseille som är ett enormt spel och det som alla väntar på”, sa Galtier på fredagens presskonferens före matchen. “Även innan jag blev PSG-tränare såg jag fram emot de här matcherna. Jag är PSG-tränare och stolt över det. Vi är fokuserade på vad vi måste göra och det är att spela bra och glädja fansen. Att se mina spelare glada och träna långt före OM, det gör mig happy och stolt.”

Angående Lionel Messis tillgänglighet efter hans senaste kalvproblem, var Galtier positiv och föreslog att den legendariske argentinaren skulle vara tillbaka för söndagens enorma möte: “Lionel tränade normalt på fredag ​​morgon och kommer att göra det igen på lördag”, sa den franske taktikern. “Vi får se hur han reagerar på sessionerna. Just nu är han tillgänglig för Marseille.”

Här är våra storylines, hur du kan se matchen och mer:

Hur guy tittar och odds

  • Datum: söndagen den 16 oktober | Tid: 14:45 ET
  • Plats: Parc des Princes — Paris
  • Tv set: beIN Sporting activities United states | Livestream: fuboTV (prova free of charge)
  • Odds: PSG -300 Oavgjort +450 OM +750 (by way of Caesars Sportsbook)

Berättelser

PSG: Det har varit en vild vecka för de franska mästarna med en mängd anklagelser inklusive stjärnmannen Kylian Mbappes missnöje med klubben och anklagelser om underhand och destabiliserande influenser som klubben backar upp. Galtier var en frustrerad figur under sin presskonferens som han tror kapades för att diskutera icke-fotbollsfrågor inför en stor match och efter ännu en stor UCL-match.

“Först och främst måste du ha kontroll, erfarenhet och vara i en viss ålder för att klara allt detta”, sa han. “Vad jag vill säga är att du aldrig pratar med mig om fotboll. Jag är här som PSGs huvudtränare och stolt över det, guys vi tillbringar 90 sekunder av en 10-minuters presskonferens på att diskutera matchen. Oavsett vad jag berätta för dig, jag läste motsatsen. Jag är inte här för att kommentera rykten. Kylians svar var det bästa – han talade på planen genom att prestera bra och vara matchens gentleman. Jag har inte diskuterat ryktena med honom, adult males jag se en seriös Kylian i träning — mycket investerad.

“Det sätter mig inte beneath press, males det är irriterande. Det irriterar mig att inte prata om fotboll och mitt jobb. Min passion är fotboll, att vinna och nå den längsta möjliga punkten i tävlingar. Det finns ingen push relaterad until andra saker. pågår. Jag är uppmärksam på vad som påverkar mitt lag.”

Trots veckans dramatik är det lätt att glömma att PSG förblir obesegrade och kan utöka sin ledning i toppen av Ligue 1 med ytterligare en vinst på bekostnad av en direkt rival i början av säsongen.

Sugen på ännu mer täckning av världens spel? Lyssna nedan och följ ¡Qué Golazo! En daglig CBS Soccer Podcast där vi tar dig bortom planen och runt om i världen för kommentarer, förhandsvisningar, sammanfattningar och mer.

OM: För Marseille var de också obesegrade på hemmaplan fram till förra helgens oväntade 2-1-förlust mot AC Ajaccio. Tudor och hans män vänder dock sin Champions League-predicament och har här möjligheten att förhindra att PSG drar sig för långt ifrån redan vid Ligue 1-toppmötet. Amine Harits imponerande senaste type fortsätter, och OM kommer att behöva sina toppprestationer när de är som bäst utan bortasupportrar närvarande i huvudstaden på grund av polisens regler.

Förutsägelse

Val: PSG 2-1 Marseille. Jag tror att den här kommer att vara nära, och att båda lagen kommer att göra mål, adult males att värdarna i slutändan bara kommer att ha för mycket för sina hårda fiender. Alla ögon kommer att riktas mot Mbappe igen vilket kommer att passa honom medan Messis återkomst kommer att ge attacken ett lyft. Förutsatt att Galtier täcker defensiv frånvaro väl, borde PSG kunna se OM av utan alltför mycket krångel.

Leave a Comment