Portland Thorns vs. Kansas City Aktuell: NWSL Championship livestream, hur man tittar, starttid, lagnyheter

Eftersäsongen för NWSL 2022 kommer att avslutas på lördag, när Portland Thorns FC och Kansas Town Present-day drar iväg i NWSL Championship. Andraplatsen Portland och femteplatsen Kansas City möts på neutral mark på Audi Subject i Washington DC. De två lagen kommer att slåss om en plats i NWSL Championship Last, och du kan fånga händelserna på CBS och Paramount+ (High quality).

Så här ser du all motion i semifinalen:

Vänligen markera decide-in-rutan för att bekräfta att du vill prenumerera.

Visar info

  • Datum: Lördagen den 29 oktober | Tid: 20.00 ET
  • Plats: Audi Field — Washington DC
  • Television: CBS
  • Ström: Paramount+ (Premium)
  • Caesars Sportsbook odds: Thorns +100 Dra +250 Nuvarande +225

Vill du ha mer täckning av damfotboll? Lyssna nedan och se till att följa Attacking 3rd, A CBS Soccer Podcast ägnad åt att ge dig allt du behöver veta från NWSL och runt om i världen.

Säsongens möten

Inklusive förra årets Obstacle Cup, har Portland vunnit fyra av sina sex all-time möten med Kansas Metropolis (D2-L0). I två möten den här säsongen slog Portland strömmen i båda lagens säsongsinledning, 3-, redan i april, och lagen spelade oavgjort 1-1 i Kansas i september.

Paramount+ är det enda stället att se varje minut av varje UCL-match den här säsongen förutom Serie A, NWSL, Europa League och mer. Registrera dig nu med koden UEFA22 för en månad gratis för nya användare och missa inte något av det som händer. Ett abonnemang ger dig inte bara tillgång until all fotboll du kan önska dig utan även NFL på CBS, och otaliga filmer, serier och originalinnehåll.

Hur de kom strike

Portland Thorns FC: Franchisen gör sitt fjärde framträdande i NWSL Championship, ett rekord för de flesta av alla lag i ligans historia. De anländer tack vare en 2-1-seger över San Diego Wave FC i semifinalen för att slå sin biljett till finalen. Thorns mittfältare Crystal Dunn gjorde matchvinnaren på ett dramatiskt sätt underneath stopptiden i slutet av matchen.

Med sitt matchvinnande mål har Dunn nu gjort mål i fyra olika NWSL-slutspelsmatcher, oavgjort som mest med Samantha Mewis och Amy Rodriguez. Dunn är en av fem NWSL-spelare som har gjort mål i två olika NWSL Championship-matcher guys skulle vara den första att göra mål på tre om hon lyckas.

Laget gjorde i snitt 2,23 mål for each match below grundserien (49 mål på 22 matcher), vilket var det näst högsta snittet for each match för en säsong i NWSL:s historia. Portland har 2-1 genom alla tider i mästerskapsspelet och vann vid båda tillfällena när matchen inte hölls i Portland (2013 i västra New York och 2017 mot North Carolina i Orlando). Thorns Captain Christine Sinclair är den enda spelaren som är kvar från alla NWSL-mästerskapsuppträdanden med Portland.

Kansas Town Aktuell: Efter att ha avslutat sin inledande säsong 2021 på sista plats, hade franchisen en fullständig vändning, ledd av den nya huvudtränaren Matt Potter och en ordinarie säsong som inkluderade en 13-matcher obesegrad rad under hela sommaren. När säsongen avslutades kämpade laget för att hålla sig flytande beneath sina fyra sista matcher för säsongen med 1-2-1 och fick en femteplats och en plats i kvartsfinalen.

Kansas Town besegrade Houston Dash med 2-1 i NWSL-kvartsfinalen och slog sedan ut NWSL Shield-vinnarna OL Reign i semifinalen. The Current satte tonen tidigt i semifinalen när rookien Alex Loera gjorde det inledande målet i matchens 4:e minut, och laget fortsatte med att besegra Reign med 2-.

Efter att ha börjat grundserien med fyra förluster och oavgjort har Kansas City bara två förluster på sina senaste 19 matcher (W12, D5, inklusive slutspel). The Latest är det första laget att nå NWSL Championship efter att ha samlat färre än sex poäng från de första fem matcherna för säsongen. Deras framgång bygger på en balansattack som kommer att vara nyckeln i matchen, eftersom Portland måste hitta ett sätt att hantera det faktum att 22 aktuella mål i år har spridits på tre spelare i Kristen Hamilton (7), CeCe Kizer (7) och Lo’eau LaBonta (8).

Portland vs. Kansas City förutsägelse

Båda lagen har gott om nya ansikten och unga talanger för att leda gruppen till en titel. Males förstaårstränaren för Thorns FC, Rhian Wilkinson, presenterade olika formationer för klubben less than hela säsongen, och lagens djup och mångsidighet kunde löna sig i slutändan. Val: Portland Thorns FC 2, Kansas City Recent 1.

Leave a Comment