De ce este Neymar în instanță? Steaua lui PSG și Brazilia a început dosarul în instanța de la Barcelona pentru acuzații care datează din 2013

Getty Photographs

La doar câteva ore după ce a marcat singurul gol, când Paris Saint-Germain a învins duminică cu 1- pe rivalii acerbii Olympique de Marseille, în Le Classique din Ligue 1, Neymar a fost luni în instanță la Barcelona. Internaționalul brazilian a apărut la Barcelona împreună cu alți decide pentru a se confrunta cu acuzații de fraudă și corupție care datează din 2013 și mutarea sa de la Santos la giganții catalani. Neymar, potrivit Reuters, a petrecut câteva ore în tribunal înainte de a fi scuzat pentru restul zilei, după ce a sosit de la Paris la primele ore după eroicul lui Parc des Princes.

Recapitulăm situația și explicăm de ce tânărul de 30 de ani este anchetat.

De ce este Neymar în instanță?

Firma braziliană de investiții DIS deținea 40% din drepturile lui Neymar când period jucător de la Santos. DIS susține că mutarea sa din Brazilia la Barcelona a fost apreciată incorect și subestimată. DIS înaintează acuzațiile împotriva lui, iar Neymar este un inculpat numit alături de părinții săi, foștii președinți ai Barcei Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu, precum și reprezentanții ambelor cluburi și președintele Santos, Odilio Rodrigues. Reuters raportează că toți cei nouă neagă orice faptă greșită.

Neymar ar putea fi pedepsit?

Reclamantul DIS a spus că cer o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru Neymar joia trecută. Procurorii spanioli analizează o pedeapsă de doi ani de închisoare cu o amendă de 9,8 milioane de dolari pentru jucător și o pedeapsă de cinci ani pentru președintele Barça Rosell la momentul sosirii lui Neymar la Camp Nou în 2013. Rosell a demisionat din funcție când Ancheta a fost confirmată cu tatăl lui Neymar despre care se presupune că ar fi buzunat o sumă substanțială peste taxa de transfer declarată oficial.

Cât timp ar putea dura asta?

Având în vedere că Neymar este programat să depună mărturie vineri, aceeași zi în care actualul său club PSG va juca în deplasare la AC Ajaccio, pe insula franceză Corsica, în Ligue 1, cel puțin va depăși această săptămână. Este greu de imaginat că orice verdict va fi pronunțat imediat și atunci aproape sigur va exista un proces de apel. O estimare probabilă este că vorbim de luni, spre deosebire de zile și săptămâni — posibil mai mult, având în vedere că acesta a fost un subiect disputat din 2014.

Neymar va ajunge la închisoare?

Acuzațiile la adresa lui Neymar și a celorlalți inculpați sunt grave, dar este devreme. Ar trebui să vă închipuiți că se va ajunge la un compromis care îl vede pe DIS compensat și pe Neymar să evite pedeapsa închisorii, dar depinde cum se desfășoară evenimentele în tribunalul de la Barcelona săptămâna aceasta și după aceea. De asemenea, tatăl lui Neymar este cel care se presupune că a profitat cel mai mult din această afacere și nu Neymar însuși.

Leave a Comment