Γιατί ο Νεϊμάρ βρίσκεται στο δικαστήριο; Ο σταρ της PSG και της Βραζιλίας ξεκινά δικαστική υπόθεση της Μπαρτσελόνα με κατηγορίες που χρονολογούνται από το 2013

Getty Photos

Λίγες ώρες αφότου σημείωσε το μοναδικό γκολ καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε την Ολυμπίκ της Μασσαλίας με 1- στο Le Classique της Ligue 1 την Κυριακή, ο Νεϊμάρ βρέθηκε στο δικαστήριο στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα. Ο Βραζιλιάνος διεθνής εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη με άλλους οκτώ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για απάτη και διαφθορά που χρονολογούνται από το 2013 και τη μετακίνησή του από τη Σάντος στους καταλανούς γίγαντες. Ο Νεϊμάρ, σύμφωνα με το Reuters, πέρασε μερικές ώρες στο δικαστικό μέγαρο προτού τον δικαιολογήσουν για το υπόλοιπο της ημέρας αφότου έφτασε από το Παρίσι τις πρώτες πρωινές ώρες μετά τους ηρωισμούς του στο Parc des Princes.

Ανακεφαλαιώνουμε την κατάσταση και εξηγούμε γιατί ο 30χρονος ερευνάται.

Γιατί ο Νεϊμάρ βρίσκεται στο δικαστήριο

Η βραζιλιάνικη επενδυτική εταιρεία DIS κατείχε το 40% των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ όταν ήταν παίκτης της Σάντος. Η DIS ισχυρίζεται ότι η μετακίνησή του από τη Βραζιλία στη Βαρκελώνη εκτιμήθηκε εσφαλμένα και υποτιμήθηκε. Η DIS προωθεί τις κατηγορίες εναντίον του και ο Νεϊμάρ είναι κατονομαζόμενος κατηγορούμενος μαζί με τους γονείς του, τους πρώην προέδρους της Μπάρτσα, Σάντρο Ροσέλ και Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και εκπροσώπους και των δύο συλλόγων και τον πρόεδρο της Σάντος, Οντίλιο Ροντρίγκες. Το Reuters αναφέρει ότι και οι εννέα αρνούνται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Θα μπορούσε να τιμωρηθεί ο Νεϊμάρ

Ο καταγγέλλων DIS είπε ότι ζητούν πενταετή φυλάκιση για τον Νεϊμάρ την περασμένη Πέμπτη. Οι Ισπανοί εισαγγελείς εξετάζουν ποινή φυλάκισης δύο ετών με πρόστιμο 9,8 εκατομμυρίων δολαρίων για τον παίκτη και πενταετή φυλάκιση για τον πρόεδρο της Μπάρτσα Ροζέλ κατά την άφιξη του Νεϊμάρ στο Καμπ Νου το 2013. Ο Ροσέλ παραιτήθηκε από τη θέση όταν η αρχική Η έρευνα επιβεβαιώθηκε με τον πατέρα του Νεϊμάρ να φέρεται να έχει βάλει στην τσέπη ένα σημαντικό ποσό πάνω από το επίσημα δηλωμένο ποσό μεταγραφής.

Πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει αυτό

Δεδομένου ότι ο Νεϊμάρ πρόκειται να καταθέσει αυτήν την Παρασκευή, την ίδια μέρα που η σημερινή του ομάδα PSG θα παίξει εκτός έδρας στην AC Ajaccio στο γαλλικό νησί της Κορσικής στη Ligue 1, τουλάχιστον θα πάει πέρα ​​από αυτήν την εβδομάδα. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οποιαδήποτε ετυμηγορία θα εκδοθεί αμέσως και τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει διαδικασία προσφυγής. Μια πιθανή εκτίμηση είναι ότι μιλάμε για μήνες σε αντίθεση με ημέρες και εβδομάδες — πιθανώς περισσότερο δεδομένου ότι αυτό είναι ένα αμφισβητούμενο θέμα από το 2014.

Θα πάει φυλακή ο Νεϊμάρ

Οι κατηγορίες εναντίον του Νεϊμάρ και των άλλων κατηγορουμένων είναι σοβαρές, αλλά είναι νωρίς. Θα πρέπει να φανταστείτε ότι θα επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός που θα αποζημιώνει τον DIS και τον Νεϊμάρ να αποφεύγει τη φυλάκιση, αλλά εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα στο δικαστήριο της Βαρκελώνης αυτή την εβδομάδα και μετά από αυτήν. Επίσης, είναι ο πατέρας του Νεϊμάρ που φέρεται να κέρδισε τα περισσότερα από αυτή τη συμφωνία και όχι ο ίδιος ο Νεϊμάρ.

Leave a Comment